איך יוצרים קמפיין מבוסס תוכן יעיל? מה התועלת בקמפיין כזה לעסק?
כל התשובות.
מה זה בעצם שיווק מבוסס תוכן?
שיווק מבוסס תוכן נעשה על ידי יצירה של תוכן בעל ערך לקהל היעד ובאמצעותו להרוויח את תשומת ליבו למסר שיווקי. לדוגמא,חברה לניהול קמפיינים לעסקים יכולה לשווק את עצמה ללקוחות פוטנציאלים באמצעות הצגת כתבה ובה מדריך מפורט ומקצועי על קמפיינים מבוססי תוכן. הקורא/לקוח פוטנציאלי קורא את הכתבה על מנת לקבל ידע שימושי לעסק ובמקביל מתרשם מרמת המקצועיות של החברה ונחשף לאופציה להשתמש בשירותיה, שני הצדדים מרוויחים.
אוקיי ואיך אני מביא קהל לתכנים שיצרתי לעסק?
שאלה טובה, ובכן יש יותר מדרך אחת לגרום לאנשים לצרוך תוכן מסוים, אבל ככל שמדובר בעסק כלכלי, הדרך היעילה והאפקטיבית ביותר היא לנהל קמפיין או במילים אחרות – לשלם. גם כאן יש מספר אופציות, אבל המובילה בהן היא קמפיין בפלטפורמות “המלצות תוכן”, המשולבות באתרי החדשות המובילים בישראל, אותן פלטפורמות שהובילו אתכם לכתבה זו.
איך זה עובד? כמעט בכל כתבה באתרי החדשות והמגזין הגדולים בישראל (ובעולם) מופיע מקבץ (לרוב בין 3 עד 6) של הפניות לכתבות נוספות שעשויות לעניין אתכם. כל הפניה כזו מורכבת מתמונה וכותרת קצרה. חלק מאותן הפניות מקושרות לכתבות חדשותיות רגילות, יתר ההפניות מקושרות לתכנים המקודמים על ידי עסקים באמצעות קמפיין.
שכנעתם, גם אני רוצה קמפיין מבוסס תוכן, איפה מקליקים? לחצו כאן
איזה תכנים אפשר לקדם בקמפיין “המלצות תוכן”?
חשוב להבין, היתרון העיקרי במנגנון “המלצות תוכן” הוא האמון שניתן בתוכן על ידי הקורא/לקוח פוטנציאלי – מכיוון שההפניה לתוכן שלכם נעשית מתוך כתבה רגילה באתר חדשות, הגולש שמקליק על ההפניה מצפה לקבל תוכן רלוונטי ואיכותי ולא באנר פרסומי. כדי לשמור על אמון הגולשים, מרבית הפלטפורמות דרכן מנהלים קמפיין “המלצות תוכן” מבצעות תהליך אישור מקדים לתוכן מקודם כדי לוודא שהוא איכותי ורלוונטי. כך למשל טקסט קצר ורווי מסרים פרסומיים ישירים, כותרת מוגזמת, או תמונה לא רלוונטית, כנראה לא יעברו את תהליך הסינון.
אחרי שסיכמנו שהתוכן המקודם צריך להיות רלוונטי לקורא ואיכותי, האופציות מגוונות: תוכן מקודם יכול להיות מאמר שהוספתם לאתר העסק, ביקורת חיובית שנכתבה על העסק באתר חדשות, פוסט מפרגן בבלוג פופולרי, סרטון וידאו רלוונטי ועוד!.